Makelaar in Amersfoort

Het is goed wonen in Amersfoort. Niet alleen vanwege de optimale centrale situering, maar ook vanwege de prima economische positie. Daarnaast zijn de onderwijsvoorzieningen uitstekend en wat cultuur betreft valt er heel wat te beleven. Tal van culturele evenementen en spraakmakende theaterproducties vinden het hele jaar plaats, zoals de diverse producties in De Flint en Theater De Lieve Vrouw, het swingende Jazz-festival en het culinaire proef Amersfoort.

Amersfoort heeft al bijna acht eeuwen stadsrechten en is nog volop in ontwikkeling. Oud en nieuw vormen een harmonieus geheel in deze bruisende stad. Denk eens aan het nieuwe centraal station en aan de wijk Vathorst. En aan de historische binnenstad met tal van schitterende monumenten, waar de geschiedenis op straat ligt.

Waarom een Keistad:

Amersfoort wordt ook wel “de Keistad” genoemd. Amersfoorters zijn keientrekkers.Maar hoe komen we toch aan deze schimpnaam? De Amersfoortse Kei belandde in 1661 in Amersfoort doordat jonkheer Everard Meyster, een excentriek heerschap, met een paar vrienden wedde dat hij voor toen het aanzienlijke bedrag van 3000 gulden een immense zwerfsteen van de Leusderheide naar de stad kon laten slepen. Meyster won. En sindsdien viert Amersfoort jaarlijks de Keifeesten. Er is een kleurig schilderij bewaard gebleven waarop te zien is hoe zo’n 400 Amersfoorters in de touwen
hangen om de 9000 kilo wegende steen langs de Kamper Binnenpoort naar de Varkensmarkt te trekken. Daar stond de steen op een voetstuk totdat op een gegeven moment een stel dronkelappen de steen begroeven onder het plaveisel van de Varkensmarkt. Pas in 1903 werd de steen weer opgegraven en bij het 700 jarig bestaan van de stad in 1959 kreeg de Kei een ereplaats in het Plantsoen Zuid, daar waar de Arnhemsestraat de Stadsring doorbreekt.